Manichiura semipermanentă este una dintre cele mai des cerute de către clientele unui salon. Unul dintre avantajele sale principale este rezistența mai mare față de oja clasică și aspectul mai natural față de manichiura cu gel.
În același timp, oja semipermanentă are un luciu mai puternic decât clasicul lac de unghii. În ceea ce privește rezistența în timp, o manichiură semipermanentă poate să dureze chiar până la 3-4 săptămâni, dacă este realizată corect.
Una dintre tipurile de manichiură semi întâlnite în saloane și la cursuri este manichiura semipermanentă cu Apex.
Apex-ul este punctul cel mai înalt al unghiei naturale sau a construcției. El este cel care oferă un aspect natural unghiilor și datorită lui, frezarea se poate face fără a afecta unghia naturală.
Astfel că manichiura semipermanentă cu Apex este și una dintre cele mai bune variante pentru a proteja unghiile casante sau moi.
De ce produse și ustensile ai nevoie pentru manichiura semipermanenta cu Apex
- Pusher
- Pilă cu granulatie 240
- Dacă folosești freza vei avea nevoie de un bit flacără de preferat roșu, acesta fiind mai fin
- Perie pentru desprăfuirea unghiei
- Forfecuță
- Nail prep
- Primer
- Bază Rubber Base
- Ojă semipermanentă în culoarea dorită de către clientă
- Produse pentru nail art (dacă se dorește)
- Finish
- Optional – cleaner, pensule pentru nail art, dischete
Cum aplici oja semipermanentă cu Apex
Înainte de toate, vei începe prin a vă spăla pe mâini (atât tu, cât și clienta ta), după care le veți dezinfecta.
Apoi vei începe prin pregătirea unghiei.
- Ridică cuticula cu pusher-ul
- Pregătește placa unghială cu o pilă de granulație 240 – mătuiește și dă forma dorită
La acest pas fii atentă în permanență la desprăfuirea unghiei pentru a putea observa dacă ai pregătit corect placa unghială.
- Curăță cuticula cu freza și apoi tai-o cu forfecuța.
Pentru pasul acesta, folosește o freză (pilă electrică pentru unghii) la viteza de 15.000-20.000 rpm.
- Aplică nail prep-ul.
Rolul lui este să deshidrateze ușor unghia, pentru a elimina surplusul de apă și de asemenea, să regleze PH-ul.
- Aplică primer-ul.
Cu ajutorul primer-ului, vei crea o aderență potrivită pentru aplicarea bazei. Cu alte cuvinte, rolul lui e să ajute celelalte produse să stea lipite pe unghii. Totodată, poți alege un primer cu vitamine sau chiar un Ultrabond, pentru a proteja unghia și pentru a preveni micozele.
- Aplică baza.
Poți folosi un Rubber Base, pentru a asigura o flexibilitate mai mare a manichiurii și implicit, o rezistență mai bună. O bază gumoasă va proteja unghia și manichiura de un eventual impact. Se va îndoi usor, dar nu va crăpa. Aplic-o în strat pensulat.
- Crează Apex-ul.
După aplicarea bazei în strat pensulat, ia o cantitate mai mare de material (bază) și plaseaz-o la ⅓ din suprafața unghiei naturale, după care folosește-te de puterea gravitației și întoarce mâna clientei pentru a definitiva Apex-ul.
Când decizi unde amplasezi Apex-ul, ține cont de curbura naturală a unghiei, de punctul său central.
De asemenea, cu cât unghia e mai lungă, cu atât Apex-ul trebuie să fie mai apropiat de baza unghiei.
- Aplică oja semipermanentă.
În funcție de gradul de pigmentare a ojei semipermanente pe care ai ales-o, va trebui s-o aplici într-un strat sau două pentru a ajunge la acoperirea dorită.
- Crează modele și design-uri interesante (dacă dorește și clienta, bineînțeles).
Pentru nail art poți folosi vopsele acrilice și pensule, stickere, glitter, pietricele sau alte decorațiuni, în funcție preferințele clientei și recomandările tale.
- Aplică finish-ul.
Aici poți opta pentru un top coat cu efect mat sau unul lucios, în funcție de preferințe. Dacă alegi un top coat no wipe, nu mai ai nevoie de degresare cu cleaner.
- Aplică uleiul pentru cuticule
Poți folosi ulei de cuticule cu pipetă sau cu pensulă. Rolul lui e să hrănească cuticula și să ofere confort clientei tale.
O astfel de manichiură poate dura până la 3-4 săptămâni, în funcție de obiceiurile și stilul de viață al clientei tale. Înainte de orice decizie privind tipul de manichiură și modelul, discută cu clienta ta și află detalii despre nevoile sale și preferințele pe care le are. Astfel, vei putea recomanda soluția optimă pentru unghii semi sau cu gel.
Atunci când clienta se întoarce și dorești să îndepărtezi manichiura semipermanentă anterioară, optează pentru pila electrică (freză), dacă stăpânești bine aparatura. Este o metodă mult mai rapidă și mai benefică pentru unghiile clientei tale.
Îți dorim mult succes în crearea manichiurilor semi și multe cliente fericite!
Lasă-ne un comentariu mai jos și spune-ne dacă ai realizat deja o astfel de manichiură.