Unghii cu gel – ce unghii tehnice purtam in functie de forma degetelor noastre

Mâinile sunt cartea noastră de vizită, de aceea îngrijirea acestora precum și a unghiilor sunt pași importanți în rutina noastră de înfrumusețare. Mâinile sunt în centrul atenției tot timpul, iar o manichiură semipermanenta sau cu gel este o necesitate, dacă nu chiar o obligativitate pentru a te prezenta îngrijit și a lăsa o impresie bună oriunde.

Cu siguranță s-a întâmplat de un milion de ori să vă uitați la unghii și deși le purtați lungi, lăcuite în nuanțe la modă, nu sunteți convinsă că sunt OK din toate punctele de vedere. Prietenele tale poartă o manichiură cu unghii pătrate, ovale, migdale, slim sau orice altă formă de salon, dar se întâmplă ceva și când porți manichiuri asemănătoare par că nu se potrivesc pe mâinile tale. Ei bine, acest lucru se poate întâmpla când alegi greșit formă unghiilor tehnice și cele construite nu sunt în deplină armonie cu degetele și mâinile tale.

La fel că în cazul hainelor, dacă un articol de îmbrăcăminte este la modă, nu înseamnă automat că vi se potrivește datorită tipului de corp pe care îl aveți, de exemplu. La fel și unghiile cu gel trebuie să fie modelate în funcție de mâini, degete și chiar forma unghiilor voastre naturale.

Așadar astăzi vă vom explică care este forma unghiilor perfecte, în funcție de forma degetelor și a unghiilor naturale.

Totodată trebuie să subliniem că unghiile naturale pot influența și ele foarte mult forma unghiilor construite. Cel mai des întâlnite sunt unghiile trapezoidale, în care faldurile laterale tind să se depărteze spre vârf.

Cele mai fericite cazuri sunt unghiile cu falduri paralele, dar chiar și așa pot fi convexe sau concave, deci lumea unghiuțelor este vastă.

Ce tip de unghii purtăm dacă avem degete groase

Acest tip de degete pot adopta o manichiură cu gel care vor face ca degetele să pară alungite, precum migdala clasica. Oricum ar fi, nu trebuie să depășești lungimea finală cu mai mult de două lungimi a unghiei naturale, așadar o lungime medie va fi suficientă.

Unghiile de formă de migdală sau ovale, se realizează prin prelungirea părților laterale și rotunjirea vârfului. Această formă este foarte elegantă și feminină.

Manichiuri care se potrivesc degetelor lungi și fine

unghie-patrata-oje-semipermanente

Unghia pătrată este foarte elegantă. De-a lungul timpului pătratul a suferit unele modificări, dar în formă clasică se prelungește patul unghial cu lăsarea marginilor ascuțite prin pilirea vârfului cu pila perfect perpendicular pe unghie.

Pentru că multe doamne au impresia că unghiile pătrate înțeapă la colțuri, pătratul clasic a suferit prima modificare și marginile au fost rotunjite. De aici și până la un patrat arcuit nu a mai fost decât un pas, ulterior prin pilirea la 45 de grade, devenind squoval.

Unghii cu gel – Alte forme de salon

Dacă îți plac manichiurile îndrăznețe și preferi să porți unghiile elegante și feminine, poți opta pentru stiletto, ballerină sau forme extravagante precum migdala rusească într-o lungime care sa depășească semnul 7 pe șablon.

O unghie ballerină este obținută de fapt pornind de la o migdală clasică, dar pilind vârful drept. Adică, părțile laterale pornesc din punctul de stres ușor oblic spre vârf care este pilit perpendicular pentru a obține acea formă atât de căutată.

Unghiile stiletto sunt așa precum le este numele, foarte ascuțite. Se potrivesc persoanelor cu patul unghial lung și arată bine pe unghiile convexe.

Datorită noilor tipuri de geluri apărute, astăzi este ușor să purtați unghii perfecte fără a urma o modă, dar cu ojele semipermanente si gelurile Mounli puteți obține manichiuri fabuloase. Cel mai bun lucru este să cautați ce vi se potrivește, iar mâinile voastre vor fi întotdeauna elegante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *