Istoria manichiurii Cleopatra & co

  • reading time 4 min

Hai să vedem cum se întâmplau lucrurile în urma cu câteva mii de ani… 

Poți spune multe despre o persoană privind unghiile acesteia. Istoria a dovedit acest lucru de-a lungul secolelor, deoarece unghiile au purtat o semnificație socială, politică sau mitică în diferite culturi și civilizații.

Totul a început cu babilonienii antici. Bărbații, nu femeile, au început să-și vopsească unghiile. Se presupune că soldații babilonieni și-au vopsit unghiile în verde și negru înainte de luptă. Ei credeau că aspectul unghiilor lor pictate în război ar insufla frică în rândul adversarilor. Dovada arheologică a unui set de manichiură din aur solid a fost descoperită în sudul Babiloniei, datând 3200 î.Hr., ca parte a unui echipament de luptă.

Primele tratamente pentru unghii ca parte a unei rutine de frumusețe utilizate de femei au început în China Antică. În jurul anului 3000 î.Hr., femeile își înmuiau unghiile peste noapte într-un amestec de ceară de albine, gelatină și albuș de ou. Pe unghii s-au aplicat și coloranți naturali din orhidee și trandafiri.

Scopul manichiurilor a făcut un pas mai departe în China Antică, în jurul anului 600 î.Hr., când culoarea unghiilor cuiva desemna o anume clasă socială. Chinezii își vor picta unghiile în culorile dinastiei conducătoare.În timpul dinastiei Chou, unghiile de aur și argint reprezentau cel mai înalt rang social. Oameni care erau de cea mai înaltă clasă, își vopseau unghiile negru și roșu, simbolizând forța și îndrăzneala. Oamenilor obișnuiți li s-a interzis să folosească culorile purtate de reprezentanții rangurilor sociale superioare și li s-a permis să poarte doar unghii colorate pal pentru a-și afirma inferioritatea.

Vechii egipteni au folosit henna care se găsea din abundentă în acele vremuri și parte a lumii. Conform diferitelor relatări egiptene antice, femeile foloseau henna pentru a-și înfrumuseța unghiile. Se crede că a fost regina Nefertiti cea care a vopsit pentru prima dată unghiile în roșu ca simbol al statutului său regal. Cu cât nuanța de roșu era mai puternică, cu atât era mai mare puterea persoanei. Regina Nefertiti purta de obicei unghii roșii rubinice, vopsite cu henna, dar unele surse sugerează că a folosit și sânge ca agent de colorare. Cleopatra a purtat, de asemenea, unghii roșii în timpul guvernării sale în Egipt și nimeni altcineva nu avea voie să-și vopsească unghiile roșii. Chiar și astăzi, unghiile roșii reprezintă eleganță și rafinament.

Oja Semipermanenta Ruby Glitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *