Modern times

Primele saloane de manichiură au fost deschise la Paris în secolul al XIX-lea. Atât bărbații cât și femeile aveau acces la servicii de tratare și înfrumusețare a unghiilor similare cu cele de azi. Așadar, Franța a fost unul din pionierii acestei arte în epoca modernă, urmând că Statele Unite să preia ștafeta mai târziu. 

Dar să rămânem în Franța, încă puțin, unde Michelle Manard, makeup artist, a avut revoluționara idee de a adapta vopselele de mașină pentru a putea fi aplicate fără efecte nedorite pe corpul uman. Oja normală folosită în ultimii zeci de ani are că punct de pornire invenția lui Manard din anii 20.

De cealaltă parte a Atlanticului și peste câțiva ani, după apariția culorilor pe marile ecrane, femeile au fost din ce în ce mai fascinate de unghiile colorate, în primul rând, de unghiile roșii. Celebra actriță de la Hollywood, Rita Hayworth, rămâne un fashion icon pentru toată perioada anilor 40, iar buzele și unghiile ei de un roșu intens o inspirație pentru doamnele din aceea perioadă. Nebunia roșului intens a continuat și în anii 50. Ea va reveni în anii 80, dar până atunci culorile pastelate, nuanțele naturale pun stăpânire pe anii 70.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *